Skip to content

PH Computer Posts

Published 23. februar 2018

Et fænomen tager til

Esport var for blot få år siden en relativ ukendt ting i Danmark. At spille computer har i årtier været en yndet dille for alle danske børn og unge, ja sågar mange voksne, men at det ligefrem skulle udvikle sig fra en fritidsinteresse til en decideret sportsgren havde ingen set komme for blot ti år siden. Det hele tog fart i USA i 80erne hvor flere og flere begyndte at spille de nye computerspil. Arkade spillene fra spillehallerne var rykket ind i stuerne og på værelserne fordi de unge nu kunne koble sine nye spilledevices til fjernsynskærmene derhjemme. Spillekonsoller som Amiga og Commodore blomstrede frem i takt med PCerne som langsomt overtog publikummet da nye og mere veludviklede spil blev produceret. På dette tidspunkt var der dog stadig hverken kæmpe turneringer eller en esport bookmaker man kunne spille på. Alt dette kom senere, men i en rivende udvikling.

Netværket plugges til

Som en naturlig følge af den store popularitet blev de mange computerspil konstant opgraderet og videreudviklet. Og i takt med populariteten blev de unge fortsat mere og mere skarpe i de forskellige computerspil. Der opstod hurtigt interne konkurrencer og man spillede ofte sammen, enten ved at spille multiplayer spil på PCen eller via brugen af flere såkaldte joysticks, så man hver især havde et device at spille på, men dog hele tiden på den samme computer-enhed eller spillekonsol.

Som et resultat af den enorme popularitet og den stigende efterspørgsel efter muligheden for at skabe endnu flere brugere på samme spil, begyndte computerfirmaerne at videreudvikle konsollerne og PCerne i en sådan grad at man nu pludselig kunne koble sig sammen på lokale netværk. Det betød at flere computere kunne 'tale sammen' via kabler indenfor en fysisk afgrænset ramme og det lagde grunden til de første små turneringer. På daværende tidspunkt var der dog fortsat lang vej til en decideret sportsgren og til at man som bruger og spiller ville kunne finde en esport bookmaker at spille penge på.

En sportsgren tager form

Sammenfattende kan man sige, at de nye lokale netværk lagde grundstenen til esporten som man kender den idag. En fremtid med store spilleturneringer og muligheden for at spille på selve sportsgrenen via en esport bookmaker lå nu lige om hjørnet. For i takt med at det lokale netværk blev plugget til begyndte internettet også at tage fart og blive udbredt i verden. Det resulterede i at man nu kunne spille mod hinanden over større fysiske rum, således at stats- og landegrænser ikke længere var en hindring. Man behøvede ikke længere at sidde i samme rum, man kunne bo i to forskellige byer eller lande for den sags skyld. Det globale spillenetværk var dermed blevet født og en sportsgren indenfor elektronisk spil var en realitet. Esport bookmakere skulle senere se dagens lys.

Esportens mest populære spil

Esporten idag strækker sig over især fem mega populære spil. Starcraft II, Dota 2, League of Legends, Counter Strike og FIFA er de absolut mest populære spil, og det er dem der danner rammen om de store internationale turneringer, hvor de helt store og populære Esport-hold tørner sammen. Flere tusinde tilskuere kan dukke op til de store sportsevents. Udover at de kæmpende hold helt fysisk sidder i arenaen og battler, så bliver selve slaget også transmitteret via kæmpe skærme i hallerne, da der ofte er så mange tilskuere at de bagerste stort set ikke ville kunne se de fysiske kombattanter ordentligt. Det har forlængst taget form af fodbold-agtige dimensioner. Med så stor en folkelig opbakning er det klart at der med tiden også er dukket ikke blot en esport bookmaker op som tilbyder odds på kampene, men adskillige. Nærmest alle bookmakere med respekt for sig selv har en esport bookmaker ansvarlig, som alene står for at udbyde odds på esporten.

En esport bookmaker til ethvert esport spil

Starcraft II
Strategispillet om den intergalaktiske krig mellem Zerg, Protoss og Terran kan selvfølgelig spilles hos enhver esport bookmaker.

Dota 2
Mulitplayer spillet Dota 2 er et af de mere populære esport spil, der for første gang så dagens lys i 2013. Siden udgivelsen har det været en stor succes og esport bookmakerne har selvfølgelig også kastet sig over dette esport spil.

League of Legends
Endnu et multiplayer spil som Dota 2 men blot med endnu større succes. Her kæmper holdene også med fem mand på hver, og der er for alvor intensitet og action i de vilde match ups når de store konkurrencer for alvor går igang. Ingen esport bookmaker med respekt for sig selv misser odds på denne begivenhed.

Counter Strike
Utvivlsomt det absolut mest populære esports spil og også et voldsomt populært spil på enhver drengs og sågar piges værelse for slet ikke at nævne alle de voksne personer som også er blevet bidt af Counter Strike-dillen i de seneste par år. Et super spændingsmættet skydespil, der kræver lige dele præcision og taktisk snilde. Du får ingen problemer med at finde en esport bookmaker med adskillige spil og specials på de store Counter Strike-turneringer.

23 Feb 2018

Kontaktformular