Skip to content

PH Computer Posts

Fra Amiga til CSGO

CSGO-spillets oprindelse tager form helt tilbage i 80erne. Dengang internettet var en by i Rusland og grafisk skønhed var ikke-eksisterende. Det har sine rødder i de gamle commodore skydespil som Rambo og senere de mere avancerede førstepersons skydespil som Wolfenstein og Duke Nukem som dukkede op i løbet af 90erne og som kunne spilles på først Amiga og senere i flottere grafiske versioner på PCerne. Som PCerne udviklede sig, udviklede spillene sig også. Banerne blev større og de grafiske egenskaber blev mere autentiske og skarpe. Især i skydespillene begyndte det hele at blive mere og mere intenst og virkelighedsnært, hvilket blot var med til at øge interessen for og populariten blandt spillene. Nye skydespil tog fat hvor Wolfenstein og Duke Nukem slap, og et af dem var Counter Strike. Counter Strike udkom i 2006 og var selve faderen til de senere og nyere versioner som Counter 1.6, Counter Strike: Source, Counter Strike: Condition Zero og altså det seneste skud på stammen: CSGO eller Counter Strike: Global Offensiv som er CSGOs formelle navn. CSGO er fra 2012 og lægger sig i kølvandet på den enorme succes som de øvrige Counter Strike-forgængere har haft. I løbet af 00erne har Counter Strike i sine forskellige versioner flere gange været verdens mest spillede online computer-spil i verden. Det siger ikke så lidt om populariten og om kvaliteten og underholdningsværdien af Counter Strike og CSGO.

Historien bag CSGO

CSGO er som nævnt seneste skud på stammen i den store videreudvikling af førsteudgaven Counter Strike fra 2006. CSGO er skabt af den amerikanske computerspil virksomhed Valve Corporation, som har base i Washington. Valve Corporation blev dannet i 1996 og har siden grundlæggelsen ikke set sig tilbage. Med adskillige succesfulde spil på CVet og med især Counter Strike som det store flagskib har Valve Corporation forlængst placeret sig globalt som en af verdens førende spiludviklere. Man skabte blandt andet spillet Half-Life hvorfra Counter Strike og siden CSGO er videreudviklet og man skaber idag forskellige spilleplatforme til spillebranchen. Counter Strike-succesen har været igang i over 12 år og fortsætter altså stadig med udgivelsen af CSGO.

CSGO er et såkaldt first-person shooter online spil, hvilket blot vil sige at du som spiller har din spillefigurs point of view. Det er et holdbaseret skydespil hvor alle spillere på holdet hver har sin figurs point of view. Man kan vælge enten at være på terrorist-holdet eller antiterrorist-holdet, alt efter hvad du vælger får du forskellige opgaver i spillet ligesom dine tilgængelige våben også er forskellige. Udover at skulle dræbe samtlige modstandere i en runde har spillet også andre iboede opgaver. For antiterrorist-holdet drejer det sig om at skulle demontere en bombe i spillet, hvis denne er blevet armeret samt at redde fire gidsler og føre dem tilbage til eget spawn. Man spiller i runder og en runde varer normalt to til tre minutter alt efter serverens indstillinger som man spiller på. Efter hver runde bringes alle til live igen når en ny runde påbegyndes.

CSGO adskiller sig ikke synderligt fra den oprindelige version, men indeholder selvfølgelig nogen længe ventede opdaterede versioner af gamle baner. Det er i sig selv en opdateret og mere tunet version end førsteudgaven, med få nye elementer men med en masse forbedringer af meget af det gamle.

Hvor kan man spille CSGO ?

Du kan spille CSGO helt alene hjemme med dig selv, hvis du ønsker at spille alene. Det eneste det kræver er lidt internet og så selve spillet. Så er du igang. Ønsker du lidt mere fysisk selskab udover det virtuelle selskab online i spillet, så kan du vælge at gå på netcafé, hvor mange udbyder CSGO. Her får du din egen computer og sidder sammen med andre gamere.

Hollywoood status blandt de største gamere

CSGO og Counter Strike i almindelighed har nået svimlende højder. Den store succes har resulteret i at der er opstået en vis stjernestatus blandt de allerbedste gamere indenfor området. Som resultat af den enorme popularitet har man opbygget ligaer og ranglister præcist som man ser det i eksempelvis golf- og tennisverdenen. Af samme årsag er spillet nu ufficielt en sportsgren på højde med andre fysiske sportsgrene, og et blik ned over lønningslisterne på nogle af markedets bedste gamere vidner da også om at stjernestatussen er kommet til gamerverdenen. Nogle af lønninger er på højde med professionelle fodboldspillere, hvilket i sig selv er ekstremt, når man tænker på at online gaming som sportsgren kun har eksisteret i et par årtier, mens eksempelvis fodbold har været under udvikling i de seneste 150 år.

Danske CSGO helte

Herhjemme er vi faktisk ret godt med. Vi kan bryste os af at have et af verdens absolut bedste counter strike-hold i form af Astralis. Astralis er ikke blot populære, det er også en pengemaskine, der dels vinder store pengepræmier til selve holdet og folkene bag holdet, men også til sig selv i kraft af de enorme lønninger som spillerne får.

Kæmpe CSGO events

Præcist som med store sportsgrene som fodbold og håndbold kan man nu nyde de store battles mellem verdens førende CSGO-hold på alverdens arenaer og haller verden over. Tusinder og atter tusinder af supportere møder op til de store finale-runder, hvor de kæmpende CSGO-hold oftest er placeret centralt på en scene i arenaen så tilskuerne kan følge begivenhederne. Udover det bliver det også projiceret op på storskærme i hallen, således at de tusinder som sidder allerbagerst også har en chance for at kunne følge med. Men det stopper ikke her. Kampene fra de store arenaer streames også online på diverse gamer-sites således at de mange millioner amatør-spillere og supportere af holdene på globalt plan kan følge med fra deres egen skærm derhjemme. Der sidder altså CSGO-fanatikere og følger kampene på computerne i hjem lige fra Skagen til Kyoto.

Betting på CSGO

Som en helt naturlig følge af den enorme folkelige opbakning og popularitet er de store CSGO turneringer blevet et emne for de mange betting-virksomheder og bookmakere verden over. Der har alle dage været odds på de populære sportsgrene som fodbold, håndbold og ishockey såvel som på de mindre populære sportsgrene som snooker, badminton og curling. Eftersom online gaming er blevet en sportsgren i sig selv og trækker nærmest endnu flere tilskuere og interesserede end mange af de små gamle sportsgrene til sammen, så har det selvfølgelig rejst en enorm interesse hos bookmakerne. Man har tydeligt fornemmet et voksende spillemarked, og man har erfaret at også gamere gerne vil bette. Derfor udbydes der nu spil på små som store CSGO-turneringer og andre onlinespil-turneringer herhjemme såvel som i udlandet. Store bookmakere som Unibet, Bet365, Ladbrokes og Danske Spil herhjemme har forlængst føjet Esporten til deres oddsudbud.

23 Feb 2018

Kontaktformular